Over ons

Wij richten ons op het in kaart brengen van de kwaliteit van het onderwijs. Dit doen we door het produceren van benchmarkrapporten voor opleidingen, maar ook door het maken van de Keuzegidsen: vijf kritisch vergelijkende kwaliteitsgidsen van mbo t/m master. Op deze manier proberen we bij te dragen aan hogere onderwijskwaliteit, betere verantwoording van die kwaliteit en eerlijker voorlichting over opleidingen

Kenmerken van het C.H.O.I. zijn:

  • Onafhankelijk: wij zijn geen onderdeel van een universiteit, overheid, inspectie of accreditatie-orgaan, maar een volstrekt zelfstandige partij.
  • Toegewijd: we zijn een specialist geheel gewijd aan het hoger onderwijs, met de invalshoek van vergelijkende consumenteninformatie. We verzamelen niet in het wilde weg gegevens. Vanaf de eerste stap, de werkdefinities, staat de gebruiksrelevantie voorop.
  • Ervaren: een trackrecord van bijna 20 jaar waarin wij zowel databases, enquetes als websites over het hoger onderwijs ontwikkelden en honderden rapporten publiceerden.
  • Flexibel en klantgericht: als kleine organisatie, met gemiddeld 10 medewerkers, beperken wij de bureaucratie tot een minimum. Daar profiteert u van, als gebruiker of opdrachtgever. Heeft u een probleem, dan staat zonodig de directeur in eigen persoon u te woord.